Fairy Tale Explosion

Jag har funderat ett att göra ett projekt, ”Fairy Tale Explosion”. Det innebär att under en vecka har jag en saga som tema, ex. Askungen. Under hela den veckan kommer allt, eller det mesta handla om Askungen. Alla texter, recept, tips {m.m.}. Mellan varje tema är det paus, eftersom jag vill få ledigt mellan och även ha tid att planera inför nästa del. Jag gör det här dels för att utvecklas, men samtidigt ha kul på vägen, att inspirera och nya idéer. Håll utskick efter ”Fairy Tale Explosion”.  

 


Let the music speak.

Just nu blir det lite tid på min blogg, och mycke tid på andras bloggar. Min inspiration ligger i botten och jag skulle behöva få en liten glöd. Jag ska försöka skriva så mycket jag kan. Inte tänka, bara skriva. Kanske kan det hjälpa mig ? hmm.. hoppas. Just nu spelas musiken högt i mina hörlurar och försöker få mig att skriva. Att få inspiration från låtarna, att känna musikens rytm, att få sångens känslor till mig och sedan ner på mitt papper. Att se bokstav för bokstav bildar ord, att ord för ord bildar meningar. Meningar som bildar texter, helst långa. Långa, fina, inspirerade texter som kommer från mitt hjärta, inte något snabbt skrivit om någon dålig smörja. Sånt vill vi inte ha här, vi vill ha fina texter. Såna som betyder något. De som gör att du vill fortsätta läsa och vill ha mer. Något som gör mig skriv galen och när jag får ut mina känslor på ett papper, det är såna vi vill ha. Men det funkar inte utan inspiration, jag funkar inte utan inspiration. 
Under de kommande dagarna, veckorna ska jag skriva, skriva och åter skriva. Om inget speciellt egentligen, utan bara för att skriva. Att få tillbaka min inspiration. Hoppas det kan hjälpa. 


Call Me Cupcake

Jag har precis kollat igenom tre år av bloggning. Helt fantastiska bilder. Blir avundsjuk! Det är precis så här jag vill göra. Måste börja med det nu, snart. Recepten är dessutom inte sämre. Hur låter det med ”Cherry vanilla cake with swiss meringue buttercream”, ”No-bake berry cheessecake”, ”Black forest”, ”Strawberry rhubarb pie” eller ”Chocolate crinkles” ? Visst låter det helt underbart ? Jag skulle då inte tacka ner till en smakbit på några av de här fantastiska bakverken :

 

Alla bilder {och recept} är från call-me-cupcake-Linda. :)


Varför bloggar jag?

Jag vill dela med mig av saker jag upplever, finner och tycker om. Saker jag vill bevara. De saker jag skulle vilja plocka fram om några år igen och läsa igenom.
   Jag är så rädd att det ska börja brinna i mitt hus. Att allt jag igenom åren samlat på mig, försvinner. Försvinner bort till en plats där jag inte kan nå dem. Det tycker jag är...sorgligt, om det skulle hända. Så när jag ändå har chansen, så delar jag med mig av allt jag samlat på mig, det som jag tycker är värt att spara. Så allt jag kan hoppas på är att ni också tycker det är något att ta del av, kanske spara någonstans ? Men det är inte allt. Med mina texter så vill jag förbättra mig. Jag vill vara säker på dem. Att de är det bästa jag kunde får ut just då. Just i det ögonblicket. Men som alla andra så vet jag att det alltid går att göra bättre ifrån sig, men jag vill inte vara en perfektionist. Jag vet att jag kan vara det ibland. Visst vill jag att mina texter ska vara bra, men jag vill kunna säga till mig själv ”Det här är bra, du vet att du kan bättre, men du kan inte sitta här hela kvällen för att göra den bättre än vad den redan är. Då får kämpa lite mer nästa gång istället.” Jag vill inte slösa bort annan tid över att vara frustrerad över att den texten inte blev den bästa. Jag vill känna mig nöjd över den istället.

När det gäller fotografierna och kameran, vill jag såklart också utvecklas, och jag ser detta som en möjlighet att göra det. Att hitta nya sätt att fota och öva. Bli frustrerad över att jag inte har någon fotoinspiration, hitta inspirationen och bli nöjd över resultatet, och samtidigt utvecklas.  




Red Grapefruit



Flower



RSS 2.0